sunnuntai 28. lokakuuta 2012

3. Vesseli

Heippa! Teen nyt pienen esittelyn meidän toisesta ponista Vesselistä. Itse en Vesselillä paljoa ratsasta, kun se on enemmän Annikan poni.


   Vesselin oikea nimi on Anjalan Halinalle ja oikea halinalle se onkin, kylläkin hieman ärsyttävä välillä. Vesseli on nimensä veroinen vesseli, jolla on aina välillä mielessään kaikenlaiset jekut. Vesu osaa olla välillä oikein hellyyttävä ja osaava kun haluaa. Ja ruoka sillä on aina mielessä, vaikka se onkin ikuisella dieetillä :)


    Vesseli on rodultaan siis vuonohevonen ja sen isä on Glitne 1F ja emä on Furubäcks Samba SWE. Vesseli on syntynyt vuonna 2005 ja se on tullut meille syksyllä 2010 toisekse poniksemme. Vesun kasvattaja on Maria Kanko, Anjalan hevostila. Vesseli on toiminut ratsastuskoulu käytössä ja se on kantakirjattu  II palkinnolla, mutta tarkoituksemme on viedä se kantakirjattavaksi uudelleen sitten kun se on hyvässä kunnossa, koska se on kantakirjattu hieman huonossa kunnossa ja se osasi juuri ja juuri kulkea muodossa. Annika on tehnyt paljon töitä Vesselin kanssa ja Jonnan avulla siitä on tullut jo todella hieno vuonis ja se osaa kulkea hienosti peräänannossa kun sitä osaa ratsastaa.




Vesseli toimii myös hienosti esteillä ja Annika onkin startannut sillä jo yhden 80cm:n radan kylläkin vähän huonolla menestyksellä, mutta menestystäkin on tullut niin esteillä kuin koulussakin. Vesseli ja Zabli ovat todella hyviä kaveruksia ja aina kisoissakin ne huutelevat toisilleen ja ne olivat kesällä samalla laitumella ja samassa tarhassa. Vesseli on joskus aika hankala lastauksessa ja se rupeaakin testailemaan ja pelleilemään, mutta kyllä se nykyään menee jo sinne paremmin :)

                       Vesu ja Annika Vuonohevosten mestaruuksista 2012 80cm

2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne ja huomasin et vesselin "sisko" on siel tallil mis käyn :D
    onewayhenna.blogspot.fi

    VastaaPoista